MyReportOnline

Het is allemaal jouw schuld is het eerste (ex)relatie-boek dat eerst naar jouw aandeel kijkt en vervolgens de communicatie met de ander verbetert. Bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een scheiding. De verstandhouding tijdens en na een scheiding is steeds vaker slecht. Ook het fenomeen ouderverstoting neemt toe. Met de kennis uit Het is allemaal jouw schuld haal je als het ware je relatie-rijbewijs: je beheerst de theorie en gaat daarmee goed voorbereid de relatie-weg op.Of neemt op een goede manier afscheid van elkaar.

Ondanks het voornemen om een condoom te gebruiken, geven mensen soms toch toe aan hun impuls om onveilige seks te hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze zich in een staat van dronkenschap of seksuele opwinding bevinden. Waarom vertonen mensen meer seksueel risicogedrag onder bepaalde omstandigheden? Hoe kunnen alcoholgebruik en seksuele opwinding onveilige seks voorspellen? Kenny Wolfs, promovendus aan de faculteit Psychologie, verdedigt op vrijdag 9 april 2021 om 16.00 uur (online) zijn proefschrift 'In the Heat of the Moment: Towards a Dual-Process Model of Sexual Risk Taking' aan de Open Universiteit.  

Jongeren tussen 12 en 24 jaar slapen slecht en te kort door huiswerk, piekeren en mediagebruik. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting TeamAlert onder 686 jongeren. Regels van ouders, omtrent mediagebruik en een vaste bedtijd, blijken juist slaapgedrag te verbeteren.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus want naast scholen en kinderdagverblijven sluiten moeten ook eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Dat mensen desinfecterende handgel en WC-papier hamsteren nu het aantal Corona-infecties toeneemt wisten we al langer, maar dat is niet het enige waar mensen niet zonder kunnen: bij online specialist MotsuToys rollen de seksspeeltjes voor mannen als warme broodjes over de toonbank.

Vanaf  januari 2019 tot en met 31 december 2019 zijn de televisiezenders Nickelodeon, Disney Channel en Disney XD uitgesloten van alcoholreclame. Net als vorig jaar is geen enkele radiozender aan te merken als jongerenzender. Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) laat jaarlijks vaststellen welke radio- en televisiezenders op basis van de kijk- en luistercijfers zijn aan te merken als jongerenzender. 


Cultuur
Harderwijk
Myreport
feed-image Myreport
Milieu