MyReportOnline

Ouders die hun kinderen een succesvolle carrière gunnen, zouden meer aandacht voor technische beroepsopleidingen moeten hebben dan voor de universiteit. Op 11 maart, WereldLoodgietersDag, benadrukt Techniek Nederland opnieuw dat het tekort aan goed opgeleide technici ernstige vormen aanneemt. Bij het UWV staat de loodgieter bovenaan de Top-10 van openstaande vacatures.

Op de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda voor de Culturele en Creatieve Sector, vorige maand gehouden in TivoliVredenburg, is in aanwezigheid van minister van Engelshoven een aantal stappen gezet die moeten leiden tot een betere arbeidsmarktpositie van veel werkenden in deze sector. Uit rapporten o.a. van de SER en de Raad voor Cultuur was eerder gebleken dat het daarmee slecht is gesteld. De flexibilisering van de arbeidsmarkt heeft in deze sector met een hoog percentage zzp’ers zijn tol geëist. Makers en belangenorganisaties maken zich al geruime tijd zorgen over de duurzaamheid en de arbeidsomstandigheden in de sector. Zij hebben zich verenigd om dat tij te keren, zoals met de Fair Practice Code en honorariumrichtlijnen voor kunstenaars.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De populairste werkgevers van Nederland winnen de jacht op talent. Zij trekken 50 procent meer sollicitanten dan andere organisaties. Ook zijn hun medewerkers 13 procent meer betrokken en 21 procent productiever. Dat blijkt uit het recente, grootschalige Beste Werkgeversonderzoek van Effectory.

Vacature Vlogger Reizen relaxen op het strand

#Vacature Wie wil dat nou niet: maandenlang de wereld rondreizen terwijl dat je geen geld kost, maar juist geld óplevert. Die droom kan dit najaar werkelijkheid worden. Taalorganisatie EF Education First is op zoek naar een vlogger die de wereld over wil vliegen om reisvideo’s te maken voor het bedrijf. En het mooie is: vlog-ervaring en een bestaande YouTube-achterban zijn geen vereiste voor de functie.

In de eerste maand van het nieuwe jaar is de competitiviteit in de Nederlandse arbeidsmarkt gedaald van 1,7 naar 1,5 werklozen per beschikbare vacature. Er zijn 216.042 beschikbare vacatures volgens de cijfers van Adzuna en dat aantal ligt slechts 18.894 lager ten opzichte van vorig jaar, dit terwijl het aantal UWV uitkeringen met 82.037 afnam.


Cultuur
Harderwijk
Myreport
feed-image Myreport
Milieu

HOT TOPIC

Binnenland & Buitenland

Geld