MyReportOnline

takkenIn het voorjaar gaf de politie al een alert af omtrent de risico’s van takken bij uw voordeur. Dit zijn slimme inbrekers die een tak voor uw voordeur plaatsen, indien deze enkele dagen blijft staan, betekent dit dat u niet thuis bent en zullen ze hun kans grijpen.Na de waarschuwing leek het gevaar geweken, echter wordt de slimme ‘truc’ weer steeds vaker opgemerkt door bewoners. Met name in de Randstad zijn er steeds vaker verdachte situaties. Zo spraken we o.a. Deslotenmakerhaarlem.nl over de verdachte situaties.

 

“We hebben in de afgelopen 3 weken alweer bij 7 woningen de sloten moeten vervangen omdat er ingebroken was. Vervolgens horen de bewoners van buren en omwonenden via de buurt WhatsApp – de preventiemaatregel van tegenwoordig – dat er enkele dagen takjes voor de deur hebben gestaan.”

Verschillende variantentandenstoker
Het is eigenlijk een oude truc, voorheen werd dit gedaan met een tandenstoker tussen de deur of een lege doos voor de deur. Als dit enkele dagen onveranderd bleef, werd er ingebroken. Echter zijn dat wel zaken die opvallen, een tandenstoker komt immers niet zomaar tussen de deur. Daarentegen kan een tak door de wind daar naar toe gewaaid zijn.

Om inbrekers altijd 1 stap voor te blijven, publiceerde Makelaarsland in samenwerking met Politiekeurmerk een checklist.

 

 


Binnenland & Buitenland