Doggy styleAlle ellende die dit jaar heeft gebracht en de verwarming die massaal uitblijft, maken het niet makkelijk om met een warm gevoel terug te blikken op 2022. Toch heeft erotiekwebshop Willie een poging gedaan. Want laat dat met de langverwachte (hete!) summer of love die we dit jaar óók hadden en een winter waarin we elkaar warm moeten houden maar aan hen over. Wat Willie betreft zetten we 2022 in het teken van experimenteren, verschillende relatievormen en doggy style.

 

Uit een peiling die Willie uitzette op zijn eigen platformen en FHM, en waar ruim 900 mensen aan deelnamen, blijkt doggy style het favoriete standje van 2022 (87%).

Respondenten werd gevraagd welke standjes zij dit jaar hebben gedaan en konden daarbij meerdere antwoorden kiezen. Dat leverde de volgende top 5 op:

1. Doggy style (86,7%)

2. Missionaris (66,7%)

3. Adelaar (65,3%)

4. Reverse cowgirl (58%)

5. Standje 69 (51%)

Dat ‘op z’n hondjes’ op nummer 1 staat, is eenvoudig te verklaren: één of beide partners genieten met dit standje van diepe penetratie (met penis of speeltje) en voor vaginabezitters is dit het ideale standje om de g-spot te stimuleren.

De missionaris

Daarnaast vroegen we de respondenten in welke samenstellingen zij deze standjes dit jaar hebben uitgevoerd. Ook hier waren meerdere antwoorden mogelijk. 98,6% gaf aan de standjes in man-vrouwsamentelling te hebben gedaan, gevolgd door man-vrouw-vrouw met 6,2% en man-man-vrouw met 2,6% van de stemmen. Een snelle rekensom leert ons dat relatief gezien een interessant deel van de respondenten hun favoriete standje(s) ook in meerdere samenstellingen hebben uitgeprobeerd.

 

Hoewel harde conclusies hier niet uit te trekken zijn (behalve dat we veilig kunnen stellen dat we niet saai zijn in de slaapkamer), ligt dit wel in lijn met een trend die we bij Willie al enige tijd opmerken: sexperimenteren is al lang niet meer alleen iets voor kinky koppels en we worden in bed, maar ook daarbuiten, steeds inclusiever, meer experimenteel en meer fluïde.

 

Kregen we de eerste 10 jaar van ons bestaan niet tot nauwelijks vragen binnen over speeltjes voor ‘afwijkende samenstellingen’, de afgelopen twee jaar komen dergelijke vragen met steeds meer regelmaat binnen op onze klantenservice. En ook online – buiten onze eigen platformen om – zien we dat men opener wordt over en toleranter wordt ten opzichte van seksuele voorkeuren. Of dat nou gaat om je favoriete standje, de inhoud van je nachtkastje of de manier waarop je je (seksuele) relatie(s) vormgeeft.

 

3DeadelaarZo werd het afgelopen jaar Airfryer op social media synoniem voor de Satisfyer (om de strenge guidelines van TikTok, Facebook en Insta te omzeilen) en normaliseerden mensen als Michelle Bollen (influencer) en presentator en cabaretier Steven Brunswijk een andere relatievorm dan monogamie tussen 2 mensen (al dan niet gedwongen door juicekanalen). En zowel daarvoor als voor de reacties op de Satisyer-aanbieding bij Kruidvat met de slogan ‘Sint is niet de enige die komt dit jaar’ geldt: de positieve reacties overrulen de negatieve. Een trend waarvan we verwachten dat die alleen maar verder doorzet.

 

Bron:

Deze standjes deden Nederlands in 2022 het vaakst en dit is de top 5 komt voort uit een peiling van Willie.nl onderdeel van CLS Healthcare BV. Voor meer informatie l www.willie.nl www.clshealthcare.nl

 

 

 

Reverse cowgirl

69


Myreport twitter