MyReportOnline

  • Thierry Neuville voortreffelijke tweede met Hyundai na spannende strijd om overwinning
  • Nederlands rallytalent finisht in moeilijkste rally uit WRC met de nummer 20 Hyundai i20 WRC net buiten top tien
  • Hayden Paddon scoort beste resultaat ooit in WRC met vijfde plaats in Hyundai i20 WRC
  • Kevin Abbring scoort voor Hyundai Motorsport N punt in WRC

Nederlander Kevin Abbring heeft bij zijn debuut met een WRC-auto in het Wereldkampioenschap Rally’s een uitstekend resultaat geboekt door in de moeilijkste rally uit het WK een 11e plaats in het algemeen klassement te scoren. Ook kon het Hyundai Motorsport N team een punt bijschrijven op het conto in de stand voor de constructeurs. De Belg Neuville behaalde een fantastische tweede plaats in de eindrangschikking waardoor Hyundai Motorsport tweede blijft in de stand voor het WK met 55 punten. Daarnaast behaalde de Belg extra punten door als tweede te finishen in de Power Stage, waardoor hij een fraaie tweede plaats bekleedt in de stand voor het WK. Een prima resultaat voor Hyundai Motorsport met de drie gestarte auto’s in de top elf.

132489_Abbring02SWE15sv065_55d5c

Het Hyundai Motorsport-team drukte vanaf het begin een stempel op Zweden-rally, bestaande uit 21 klassementsproeven over sneeuw en ijzel, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor onze zuiderbuur Thierry Neuville. Hij behoorde drie dagen lang tot de allersnelsten en heeft zelfs enige tijd aan de leiding gelegen. De spannende strijd om de eindzege ging door tot de allerlaatste Power Stage klassementsproef van 15,87 kilometer waarbij de drie kanshebbers een onderling van slechts 4,6 seconden hadden.

Kevin Abbring
De Rally Sweden betekende een belangrijke fase in het leerproces voor Kevin Abbring waarbij hij vooral wilde wennen aan zijn nieuwe rally-auto, de Hyundai i20 WRC en aan de loodzware eisen van een volledig World Rally evenement.

132788_Abbring02SWE15sv154_75773

Het was voor Abbring de eerste keer met de Hyundai i20 WRC in de sneeuw, en met name het maken van de pace notes was lastig omdat hij nog geen wedstrijdervaring had met de Hyundai. Ook moest de Nederlander wennen aan het gebruik van de sneeuwwallen op de juiste plekken en het voortdurend veranderen van de omstandigheden.

Op de eerste dag waren de KP’s nieuw voor de meeste deelnemers in tegenstelling tot de tweede en derde dag waardoor de achterstand in terreinkennis meer te zien was aan de tijden. Abbring heeft in totaal 8 top 10 tijden gereden waarvan 6 op de eerste dag.

Daarnaast realiseerde Kevin nog een snelste sectortijd algemeen (tijd tussen 2 splitpunten), en dat is best bijzonder voor een eerste deelname.

Een elfde plaats bij zijn debuut voor het Hyundai Mobis World Rally Team is een uitstekend resultaat voor onze jonge landgenoot. En daaraan toegevoegd de complicatie van de sneeuw- en ijscondities van de Rally Sweden

Lees meer >


HOT TOPIC