MyReportOnline

Met een totaal van 277 races op EK- en WK-niveau (55 wedstrijden in het FIA ETCC van 2001 tot en met 2004 en 222 races in het FIA WTCC van 2005 tot en met 2014) is Tom Coronel de meest ervaren coureur in deze categorie. “Als het aan mij ligt, komen daar nog heel wat races bij,” lacht Coronel. De basis daarvoor is gelegd, want ook in het seizoen 2015 komt Coronel weer op het hoogste mondiale niveau in de toerwagensport in actie. In het FIA World Touring Car Championship start hij wederom met een Chevrolet Cruze van het Italiaanse team ROAL Motorsport.

Side_big_8b330

Met dit team werkt hij inmiddels vijf jaar lang naar volle tevredenheid samen. “Dat geeft ook voor het komende seizoen veel vertrouwen,” aldus Coronel. In vergelijking met vorig jaar verandert er wel wat aan de kleurstelling van de Cruze, die het komende seizoen grotendeels geel van kleur is. Dat is een direct gevolg van de nauwe samenwerking met DHL voor het seizoen 2015. Andere trouwe sponsors zijn McGregor, TW Steel –big in oversized watches-, Valvoline, ERU, Amando Face & Body Care, Equinix, AkzoNobel Lesonal, Intrax en Bouwgroep Dijkstra Draisma.

De laatste maanden van het afgelopen jaar verliepen voor Tom Coronel uiterst hectisch. “Na mijn WTCC-seizoen begonnen direct de voorbereidingen op het nieuwe jaar. Ik was op dat moment al in gesprek met Ken Allen, CEO van DHL, om te kijken wat wij in 2015 voor elkaar konden betekenen. Aan de andere kant stond er voor begin januari nog een uitstapje naar de Dakar-zandbak gepland. Iedereen weet inmiddels hoe dat is afgelopen en direct nadat ik terug in Nederland was, ben ik verder gegaan met het WTCC-verhaal. Het is super dat ik er weer een jaar bij ben. Volgens mij ben ik daarmee ook één van de rijders die het langst aan deze serie meedoet. En voor het vijfde achtereenvolgende jaar samen met het team van ROAL Motorsport, van Roberto Ravaglia en Aldo Preo. Dat geeft een goed gevoel en veel vertrouwen. Vorig jaar zijn wij met elkaar aan het Cruze-avontuur begonnen en dat kende hoogte- en dieptepunten. Daarbij hebben wij heel veel geleerd en dat geeft ons een goede start voor 2015. Technisch is de auto vrijwel gelijk aan vorig jaar. Het allergrootste verschil is dat de kleur blauw plaats maakt voor geel. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van sponsor DHL. Wat voorheen geel was, wordt nu blauw, want McGregor zal ook in 2015 een van mijn sponsors zijn. Die kleur geel komt ook terug in de helm. Net als in Dakar ga ik in het komende WTCC-seizoen van start met een kaaskophelm met Eru Kaas voor Kerels-livery. Dus ‘Eat my Dust’ maakt

Lees meer >


HOT TOPIC