MyReportOnline

Sébastien Loeb eindigt Rallye Monte-Carlo met meeste klassementsproef-overwinningen waarmee zijn totaal van snelste tijden in het WRC op 905 komt. Zijn puntentotaal in het WRC staat nu op 1.623 punten

Alle drie DS 3 WRC’s van Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team finishen in de top tien; Mads Østberg en Jonas Andersson vierde, Sébastien Loeb en Daniel Elena achtste en Kris Meeke en Paul Nagle tiende

Na de allereerste klassementsproef van de Monte Carlo konden vriend en vijand hun ogen niet geloven: na een afwezigheid van 14 maanden had Sébastien Loeb de allersnelste tijd gedraaid, ruim een halve minuut sneller dan wereldkampioen Ogier. En dat op een korte proef met sneeuw, ijzel en droog asfalt. Op de 2e KP was Loeb derde en kon hij overnachten met de koppositie op zak.

Op dag twee was Loeb op de derde en zesde klassementsproef wederom onverslaanbaar, ondanks dat hij veel last had van modder op de weg door de rallywagens die voor hem waren gestart. Tot en met KP zes wist de Fransman zijn koppositie vast te houden maar op KP 8 werd een rotsblok hem noodlottig. Door de klap raakte de wielophanging achter zwaar beschadigd.

Na de fabuleuze start van Sébastien Loeb op vrijdag in ‘s werelds meest bekende autorally, de Rallye de Monte Carlo begon de laatste dag met een servicebreak van 45 minuten. Daarbij stond de bandenkeuze centraal. De doelstelling van het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team was om zoveel mogelijk punten te scoren in de Power Stage.

155_MEEKE_2015_RMC_9f882

Op KP 13 was Meeke het snelst, waarna Loeb de befaamde proef over de Col de Turini op zijn naam schreef, zijn 905e KP-zege in het WRC. Op de Power Stage was het weer de beurt aan Meeke waardoor de Brit drie bonuspunten op zijn conto kon bijschrijven. Loeb eindigde als tweede.

Net zoals vorig jaar noteerde Mads Østberg een voortreffelijke vierde plaats aan de finish van de Rallye de Monte Carlo. Ondanks dat beiden gisteren volgens het Rally2 reglement weer van start gingen omdat ze op dag 1 allebei een rotsblok hadden geraakt, eindigden Sébastien Loeb en Kris Meeke toch in de punten, respectievelijk als achtste en als tiende.

Stéphane Lefebvre wist met zijn DS 3 R5 de belangrijke FIA WRC2-categorie te winnen.

De volgende rally is de Rally van Zweden van 12 t/m 15 februari, met nog meer ijs en sneeuw.

Yves Bonnefont, CEO van het DS merk: “Om het begin van de viering van het 60-jarig bestaan van de DS luister bij te zetten door Sébastien Loeb weer te verenigen met zijn DS 3 in de legendarische Rallye de Monte Carlo, was een spectaculaire maar eenmalige gebeurtenis. Lang voordat het Wereld Kampioenschap Rally’s voor het

Lees meer >


HOT TOPIC