MyReportOnline

  • KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand mist titel op 1 punt
  • Ford Fiesta-rijder zelfs 6e in algemeen klassement Euregio-rally
  • Organisatie mikt voor volgend jaar op 10 auto’s in Ford Fiesta Sport Trophy

Afgelopen weekend heeft de laatste rally van de Ford Fiesta Sport Trophy 2014, de Euregio rally, de beslissing gebracht in het kampioenschap. Met het nipte verschil van slechts 1 punt in de eindrangschikking van de Trophy mag Kevin van Deijne zich de kampioen van 2014 noemen.

Zinderend slot
Kevin van Deijne moest door het verplichte schrapresultaat van één Nederlandse wedstrijd 18 punten behalen in de Euregio-rally. Mocht Van Deijne dit niet behalen, dan was het bereiken van de finish genoeg voor Mats van den Brand om kampioen te worden.

Kevin: “Dat betekende dat ik minimaal tweede moest worden in de Trophy, minimaal tweede op alle klassementsproeven en één keer een proef winnen. En dat is gelukt. Ik wist dat ik op de vijfde KP in de aanval moest gaan, want die ligt mij heel erg. Ik was er 0,1 seconde sneller dan Mats en op de negen andere proeven was ik tweede. Het verschil was minimaal, uiteindelijk 1 punt, maar de titel is binnen. En dat telt.”

_RVM9104_d2bd7

In de Euregio-rally toonde Mats van den Brand aan dat hij een echt toptalent is. Op één proef na was hij de allersnelste Fiesta-rijder. Voorafgaand aan de wedstrijd had hij verklaard: “Ik mag geen enkele fout maken. Kevin hoeft alleen maar te finishen en één keer sneller te zijn. De druk staat er dus vol op, maar dat haalt het beste in mij naar boven.”

Kevin: “Ik ben erg blij dat het me gelukt is! Ik heb echt mijn best gedaan om sneller te zijn dan Mats. Ik moet ook Mats feliciteren met een erg sterk seizoen. Later dit jaar hebben we de M-Sport ShootOut door de wildcard die we hebben gepakt in het WRC.”

Mats: “Balen zeg… Ik heb heel de rally gedomineerd maar op één proef heb ik het net niet gered. Het doel was 10 snelste tijden neerzetten, dat is helaas niet gelukt. Ik wil Kevin feliciteren met het kampioenschap in de Fiesta Sport Trophy.”

_RVM9221_8c151

Op de laatste klassementsproef scoorde het jeugdige KNAF Talent First-rallytalent zelfs een derde tijd algemeen en eindigde hij in het algemeen eindklassement op plaats zes. Voor Van den Brand betekende zijn zege de perfecte score van vijf overwinningen uit vijf deelnames in de Fiesta Sport Trophy. Door de met 0,1 seconde ‘verloren’ klassementsproef miste Van den Brand echter de titel met het kleinst mogelijke verschil.

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rallysport: “Mats heeft opnieuw de sterren van de hemel gereden en was met afstand de snelste rijder in zijn klasse,

Lees meer >


HOT TOPIC