MyReportOnline

Team Bleekemolen-piloot Loris Hezemans heeft tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort de overwinning voor zich opgeëist in de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux. Inclusief zijn tweede plaats in de eerste wedstrijd voert de pas 17-jarige Team Bleekemolen-piloot ook het kampioenschap aan.

Melvin de Groot maakte in race twee het Team Bleekemolen succes compleet door beslag te leggen op plaats twee. Regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen kende een moeilijk weekend, waarin zijn auto duidelijk snelheid tekort kwam. Desondanks scoorde Bleekemolen in de eerste race met een derde plaats toch een podium, om in race twee met een vierde plaats opnieuw kostbare punten voor het kampioenschap te pakken. Daarmee waren in het paasweekend vier van de zes podiumplaatsen in de Clio Cup Benelux voor rijders van Team Bleekemolen.

Paasraces

Het kampioenschap in de Clio Cup Benelux trapte dit paasweekend af met de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar is Team Bleekemolen zowel kwalitatief als kwantitatief meer dan nadrukkelijk aanwezig in deze hoog aangeschreven titelstrijd. Met maar liefst zes auto’s ging het team dat vorig jaar het kampioenschap binnenhaalde het nieuwe seizoen in. Naast titelverdediger en viervoudig kampioen Sebastiaan Bleekemolen maken ook zijn vader Michael Bleekemolen en Melvin de Groot dit jaar weer deel uit van de succesformatie, terwijl daarnaast het in de loop van vorig seizoen tot het team toegetreden 17-jarige talent Loris Hezemans weer van de partij is. Nieuw bij Team Bleekemolen zijn Stéphane Polderman en de in de snelle merkencup teruggekeerde René Steenmetz.

Sterke kwalificatie
In de kwalificatie voor race één zette Sebastiaan Bleekemolen de tweede tijd op de klokken, op slechts 0,04 seconden van de poleposition. De Groot deed het met een vierde plaats eveneens uitstekend, terwijl de snelle Team Bleekemolen-piloot voor race twee zelfs de poleposition voor zich opeiste. Hezemans toonde met een derde en vierde plaats ook direct zijn snelheid. Michael Bleekemolen legde tot twee keer toe beslag op de zesde startplaats, terwijl Polderman twee keer op plaats acht mocht plaatsnemen. Steenmetz moest na een uitstapje in de vrije training genoegen nemen met startplaats tien.

Paasraces

Paasraces

Twee man op het podium
De eerste wedstrijd op paasmaandag werd op een in eerste instantie nog vochtige baan verreden. Met een uitstekende start wist Hezemans meteen op te rukken naar plaats twee en wist deze positie na een foutloze race ook tot de finish te behouden. Daarmee stond de Team Bleekemolen-piloot meteen op het podium. “Ik was in het begin iets te voorzichtig waardoor het gaatje naar de leider te groot werd. Daarna liep ik langzaam in maar kon net niet meer op tijd in de slipstream komen”, aldus het 17-jarige talent. Sebastiaan Bleekemolen kende een moeilijke race, maar legde desondanks beslag op de derde plaats. “Ik

Lees meer >


HOT TOPIC