MyReportOnline

Niels Langeveld heeft tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort met een zege in de eerste Clio-race direct duidelijk gemaakt dat hij met niets minder dan de titel tevreden is. De eerste race startte de coureur uit Sassenheim vanaf poleposition en na 16 foutloze ronden kwam hij als winnaar over de finish. Veel langer had de race ook niet moeten duren, want met een rokende motor moest Langeveld in de uitloopronde zijn Clio langs de baan parkeren. Met een nieuwe motor begon hij aan de tweede race, die hij startte vanaf de tweede positie. Na een moeilijke start kwam Langeveld deze race als derde over de finish, waarmee hij in het klassement de tweede plaats inneemt achter Loris Hezemans, die de tweede race won.

Paasraces

Dankzij een uitstekende voorbereiding op het seizoen begon Niels Langeveld vol vertrouwen aan de openingsraces van de Clio Cup Benelux. Terecht, zo bleek al snel, want zowel in beide vrije trainingen als in de kwalificatie was Langeveld de snelste man op de baan. De kwalificatie leverde hem de poleposition op voor de eerste race. Voor de poleposition van race 2, die bepaald wordt door de op één na snelste tijd van een rijder, kwam Langeveld een luttele 25 duizendste van een seconde tekort, zodat hij de tweede race als tweede zou starten.

De Clio Cup Benelux opende op maandagochtend vroeg de Paasraces met haar eerste race van seizoen 2015. De baan was door de motregen verraderlijk glad, maar toch hadden de meeste deelnemers slicks gemonteerd. Ondanks de gladde baan had Niels Langeveld een perfecte start, hij ging soeverein als eerste de Tarzanbocht in. Achter hem werd gevochten om de tweede positie, maar Langeveld concentreerde zich op zijn eigen race, reed strakke rondetijden en bouwde gestaag zijn voorsprong uit. In de vijfde ronde wist de Certainty-coureur een ronde van 1.56.302 op de klok te zetten, een tijd die door geen van de andere deelnemers te evenaren viel. Daarmee verdiende Langeveld naast zijn punt voor de poleposition weer een extra punt.

Veertien ronden lang leek er voor Langeveld geen vuiltje aan de lucht, maar met nog een paar minuten te gaan begon zijn Clio plotseling te roken. “Ik zag wat rook en het begon vreemd te ruiken. Toen ik de laatste ronde inging hoopte ik dat ik hem nog over de finish kon brengen, want de rook en brandlucht werden steeds erger. Gelukkig lukte dat, maar eenmaal over de finish heb ik de Clio snel stilgezet langs de baan”, vertelde de trotse winnaar van race 1.

Na onderzoek door zijn team Certainty Racing bleek een slangetje olie te hebben gelekt. Die was op de hete motor terecht gekomen en dat had logischerwijs de rook en stank voortgebracht. Zijn

Lees meer >


HOT TOPIC