MyReportOnline

Overal ter wereld worden er op dit moment krachten gebundeld in de hoop snel een vaccin voor het coronavirus en een geneesmiddel voor COVID-19te ontwikkelen. SURF, de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek, draagt hieraan bij door onderzoekers versneld toegang te geven tot hoogwaardige rekenfaciliteiten en datadiensten.

Als netbeheerder is Liander verantwoordelijk voor de energievoorziening van 2,9 miljoen huishoudens en bedrijven. Zeker in deze bijzondere omstandigheden moet iedereen kunnen rekenen op een betrouwbaar energienet. Om dat zo te houden blijft Liander de komende tijd werkzaamheden uitvoeren. Hierbij wordt een beroep gedaan op iedereen om voldoende afstand te houden tot de mensen die deze werkzaamheden uitvoeren.

Energiediefstal wietplantage De fraudespecialisten van netbeheerder Liander ontdekten afgelopen jaar samen met de politie 880 hennepkwekerijen die zich schuldig maakten aan energiediefstal, zo’n vijftien per week. Het ging om zo’n 41,9 miljoen kilowattuur (kWh), vergelijkbaar met het energieverbruik van 12.000 huishoudens per jaar. Liander maakt zich samen met gemeenten en politie hard voor de aanpak van hennepkwekerijen, omdat dit zorgt voor onveilige, brandgevaarlijke situaties en de maatschappij veel geld kost.

brexit biljet 0912019

De Brexit is nu al een historische gebeurtenis. Daarom wordt met autorisatie van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) een Euro Special Note gewijd aan de Brexit uitgegeven. De Brexit is de meest belangrijke strategische beslissing voor het Verenigd Koninkrijk sinds de Tweede Wereldoorlog met grote gevolgen voor zowel de UK als de EU. Daarom speelt het Verenigd Koninkrijk de hoofdrol bij de Brexit Euro Special Note. Het toont verschillende symbolische items zoals de Tower Bridge en de Big Ben klok, maar ook Queen Elizabeth II en Sir Winston Churchill met zijn toepasselijke quote "There's nothing wrong with change, if it's in the right direction".

China rukt op en is hard op weg uit te groeien tot de grootste economie ter wereld. Een belangrijke driver is het Chinese Belt and Road Initiative (BRI). Dit enorme ‘bouwproject’ omvat inmiddels meer dan 80 landen, voornamelijk in Azië, Europa en Afrika. Dit gebied is goed voor bijna 36% van het wereldwijde BBP, 68% van de wereldbevolking en 41% van de wereldhandel. De researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes bracht de economische impact van de ‘Nieuwe Zijderoute’ in kaart. De onderzoekers van Euler Hermes verwachten dat de handelsstromen tussen China en BRI-partners in 2019 met + $117 miljard groeien (na + $168 miljard in 2018). De Chinese export naar BRI-markten stijgt naar verwachting met + $56 miljard in 2019 (na + $76 in 2018).


Binnenland & Buitenland