MyReportOnline

man met baard hopt nlStel, je bent een man met een prachtige hipsterbaard, maar het bedrijf waar je solliciteert, wil je alleen aannemen als je je baard afscheert. Hoe flexibel ben je dan als jong talent? Heel flexibel, zo blijkt uit onderzoek door YoungCapital (2016),. Maar je kan je snor en baard afscheren tegen bierverspilling. Onderzoek in Groot-Brittannië heeft namelijk uitgewezen dat daar jaarlijks ruim 90.000 liter bier (162.000 pints) verspild wordt door gezichtsbeharing. Bij testen op menselijke proefpersonen bleek dat snorren en baarden 20 procent van hun eigen gewicht kunnen absorberen. Zo blijft bij elke slok bier 0,56 milliliter hangen in het haar. De gemiddelde Brit drinkt 102 liter bier per jaar, de gemiddelde Nederlander drinkt ‘slechts’ 83 liter, maar dat betekent nog steeds dat er tienduizenden liters bier per jaar verspild worden door gezichtsbeharing.

 

Shavings for Savings
De campagne heet ‘Shavings for Savings’ en was eerder een groot succes in Frankrijk. HOPT.nl wil hiermee de aandacht vestigen op de groeiende markt voor craft bieren, waarbij craft staat voor vakmanschap. Het aantal kleine Nederlandse brouwerijen van deze speciaalbieren verdubbelde de afgelopen drie jaar naar 434 producenten. Daarmee staat Nederland wereldwijd op de achtste plaats. Daarom roept HOPT.nl iedereen op zijn snor of baard af te scheren. Dat terwijl veel brouwers maar ook liefhebbers van craft bieren juist hipsters zijn die baarden en snorren dragen. ,,De markt voor craft bieren wordt inderdaad gekenmerkt door authentieke personen. Maar omwille van het craft bier, dat met alle liefde gemaakt is, roepen wij iedereen toch op om zich voor één keer te scheren, zodat niets van het bier verloren gaat,” aldus Plokker.

 

Man met stoppelbaard het aantrekkelijkst, vinden vrouwen
69% van alle vrouwen vindt een man met een 3-dagenbaard aantrekkelijker dan een man met een gladgeschoren gezicht of volle baard. Dat wijst een poll op de website www.datingdoctors.nl (2012) uit. 24% prefereert een gladgeschoren gezicht, 7% een volle baard. Datingdoctor Alphadoc, beheerder van de website, komt met een verklaring. "Baardgroei is een teken van mannelijkheid, maar een te volle baard wordt door vrouwen als onverzorgd ervaren. Een volkomen glad gezicht wordt door veel vrouwen dan weer als jongensachtig gezien. Twee á drie dagen is het ideale stadium van baardgroei; de haartjes steken dan net voldoende de kop op", aldus de auteur van een drietal bestsellers over dating. Met zijn collega Smoothdoc verzorgt hij ook drukbezochte workshops en trainingen over het verleiden van vrouwen.sfsscheerjesnor hopt nl

Nederlanders zijn de moeilijksten niet
Naast het afscheren van de eerdergenoemde hipsterbaard (79,4 procent) zijn Nederlandse jongeren sowieso de moeilijksten niet wat betreft het aanpassen van hun uiterlijk. Een piercing verwijderen (71,8 procent), een tattoo bedekken (80 procent), kledingstijl aanpassen (69,3 procent), zelfs wat kilootjes afvallen (22 procent) - de meesten zouden het allemaal doen voor de baas. De Nederlanders lijken wat dat betreft erg op de Belgen, die ook heel ver gaan voor hun werkgever. De Fransen zijn het minst bereid iets aan hun uiterlijk te veranderen. Maar liefst 21 procent zegt zelfs stellig helemaal niets te wijzigen voor de baas, tegenover een gemiddelde van 11 procent.

 

 

 

https://www.saveur-biere.com/fr/shavingforsavings

Links
Nederlandse brouwerijen: https://www.slijtersvakblad.nl/nederland-top-10-me...

Consumptie van speciaalbier: https://www.nederlandsebrouwers.nl/site/assets/fil...

Onderzoek Groot-Brittannië: https://www.theguardian.com/uk/2000/feb/25/jamiewi...

sfsscheerjesnor hopt nl

 

 

 

 

 


Binnenland & Buitenland